Meer dan één card!

Betaal Card

In eerste instantie is de Scoolcard een betaalkaart (counter en vending) en zorgt dat er geen contante omzet meer is binnen de school (= cashless betalen). Met de Scoolcard wordt precies bijgehouden wat en hoeveel de leerling consumeert binnen de "schoolmuren". De leerlingen krijgen zelf inzicht in hun eetpatroon en dat geldt (eventueel) ook voor de ouders, de school en de cateraar. ‘Als je inzicht hebt in wat je eet, draagt dat bij aan bewustwording zodat je bijvoorbeeld weet hoeveel calorieën je verbruikt en hoeveel je er tot je neemt. Dat is voor iedere leerling weer anders. Als je twee uur per dag moet fietsen verbrand je meer dan iemand die met de bus naar school gaat.’  

Online kan de Scoolcard opgewaardeerd worden. Dit kan door de leerling zelf of door de ouders gedaan worden. Het ‘tegoed’ kan alleen binnen de schoolmuren uitgegeven worden. Zo weet je als ouder zeker dat het geld niet naar andere zaken gaat. Voor velen een geruststellend en veilig idee.

‘We betrekken de ouders op deze manier nadrukkelijk bij Scoolcard, zij zijn uiteindelijk ook primair verantwoordelijk voor de (op)voeding. Ze kunnen geld ‘storten’ op de card, maar ze kunnen ook aangeven wat de kinderen voor dat geld mogen kopen, of eventueel een abonnement afsluiten’.

 

Leerling Card

Scholen kunnen de Scoolcard ook inzetten als leerlingpas, toegangskaart en/of bibliotheekpas. Daarnaast kunnen onze opdrachtgevers rapportages opvragen van het consumptiegedrag van hun leerlingen. Dit geeft een helder beeld van het consumptiegedrag op school en de leefstijl van de jongeren.

Uiteraard voldoet de pas aan alle eisen van de Wet bescherming persoonsgegevens, waardoor u zich over de privacy van uw leerlingen geen zorgen hoeft te maken.

 

Loyalty Card

De Scoolcard is gekoppeld aan een online platform dat zowel voor de leerlingen, als voor de ouders en (eventueel) de school toegankelijk is. Hier kunnen leerlingen inzicht krijgen in hun bestedingspatroon. Het laat ze overzichtelijk zien wat ze de afgelopen tijd gekocht hebben bij de catering (counter en vending). Daarnaast kunnen ze op dit platform hun spaarpunten zien. Elke aankoop bij de catering levert namelijk punten op. Hoe gezonder de aankoop, hoe hoger het aantal spaarpunten. Deze spaarpunten kunnen vervolgens ingewisseld worden voor leuke uitjes, acties en producten van onze partners. Een perfecte stimulans voor jongeren om een gezonde(re) keuze te maken!

 

Community Card

Het succes van Scoolcard wordt mede bepaald door onze samenwerking met landelijke partners, maar ook partners in de directe omgeving van de school. Dit zijn niet alleen de bestaande samenwerkingen met leveranciers of producenten, maar ook overheidsorganisaties (lokaal en landelijk) en andere partners (privaat en publiek) die bijdragen aan een bewuste leefstijl. Door alle stakeholders te verbinden, integraal samen te werken en draagvlak te creëren, kunnen we gezamenlijk onze doelen bereiken!

Een goed voorbeeld van een samenwerking met een overheidsorganisatie is de partnership die Scoolcard heeft afgesloten met de Gemeente Capelle a/d IJssel. Samen met de gemeente is een samenwerking gesloten van minimaal 10 jaar, waarin wij gezamenlijk op de Capelse VO-locaties de jongeren zullen stimuleren om bewuster te gaan leven en inzicht te krijgen in het gedrag van haar jongeren. Ook werken we intensief samen met JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht), het Voedingscentrum en diverse andere Gemeenten.

Door samenwerking met leveranciers en andere partners te intensiveren kan Scoolcard nog verder gaan. Zo wordt een loyaliteitsprogramma ontwikkeld waarmee de consumptie van gezonde voeding wordt gestimuleerd en bijvoorbeeld ook de school kan sparen voor nieuwe sportartikelen, sparen voor tegoed voor haar jongeren of (sport)clinics. Voor het geven van (sport)clinics hebben we al een partnership gesloten met MyMove Health Center (Krimpen a/d IJssel) die onderdeel is van de VES (Vereniging van Exclusieve Sportcentra) die meer dan 100 leden heeft. Ook krijgen jongeren die lid worden bij MyMove met hun Scoolcard een extra korting van 10% op het jeugdabonnement.

Onlangs hebben we een samenwerking gesloten met de Sligro, die ons actief gaat ondersteunen met de ontwikkeling en invulling van ons loyaliteitsprogramma.